Правила поведінки у власному будинку, яких слід дотримуватися для економії, дізналися мешканці міста Суми 18 вересня під час інтерактивної вуличної акції «10 кроків до енергоефективного житла», проведеної Громадянською мережею ОПОРА.

У заході взяли участь сумчани, зацікавлені в питаннях збереження ресурсів. Мешканці багатоповерхівок долучилися до відкритої дискусії та пропонували власні методи економії в побуті.

Одна з учасниць наголосила, що намагається не витрачати багато води, але члени її родини ще досі приймають ванну. Тим часом, на ванну в середньому витрачається 140-160 літрів води, а для душу потрібно лише 30-50 літрів. А отже, змінивши власні звички, можна скоротити витрати води на 60%, що вплине на суму у платіжках за комунальні послуги.

19 09 16 05

Представниця ОПОРИ під час акції розповіла охочим про елементарні методи економії ресурсів у себе в будинку. Адже навіть якщо неправильно чистити зуби можна дарма витратити 10 літрів води. Кожна наша дія може або призвести до втрат, або сприяти економії.

«Якщо пересічні жителі поінформовані про свої можливості – вони можуть реалізувати власний план покращення житла та збільшити економію. Варто звертати увагу не тільки контролювати кількість води, дуже важливо ремонтувати несправні речі. Наприклад, через несправний туалетний бачок може «зникнути» аж до 2 000 літрів води. Тому якщо кожен буде слідкувати за тим, як ефективніше використати ресурси, ми не тільки будемо їх зберігати, а й платитимемо менше», – наголосила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

Для додаткової інформації учасники акції отримали постери, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

 

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агенство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.