Зростання тарифів змушує замислитися над енергозбереженням. Щоб навчити лучан економити у побуті до 30% енергетичних ресурсів, Громадянська мережа ОПОРА розповіла про правила заощадження води, електроенергії та тепла. Інформаційна зустріч «Урок енергозбереження» відбулася 15 вересня.

Представники ОПОРИ поділились порадами енергозбереження на кухні, у ванній кімнаті та у квартирі загалом.

Для прикладу, в чайнику треба гріти тільки необхідну кількість води та регулярно видаляти накип, щоб споживалося менше енергії. Прати речі рекомендується у холодній воді, адже 90% енергії, яку витрачає пральна машина, йде на підігрів води. Перед тим, як прибирати, слід переконатися, що мішок пилосмока порожній: на третину заповнений мішок для збору пилу погіршує всмоктування приладу на 40%.

Лучани поділились власним досвідом заощадження. Наприклад, вимикати світло у порожньому приміщенні, вимикати з розетки ґаджети, коли вони зарядились. Таким чином економиться електроенергія та «продовжується життя» батареї.

15 09 16 01

Представники ОПОРИ розповіли й про те, як отримати допомогу міста для реалізації масштабних заходів з енергозбереження будинку.

«У Луцьку діє міська Програма з відшкодування частини відсотків за кредитом на термомодернізацію для ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків). Місто може відшкодувати до 25%. У 2016 році з міського бюджету на виконання програми виділено 1 млн грн», – сказала представниця Громадянської мережі ОПОРА Олена Чудінович.

На згадку про захід учасники інформаційної зустрічі отримали матеріали з порадами економії енергоресурсів вдома, підготовленими за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». 

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Ірина Кантарія
тел.: 093 726 3677

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.