Прийом заявок ідей міських сервісів на основі відкритих даних на Apps4Cities Challenge проводжується до 25 вересня (включно). За результатами конкурсу буде відібрано чотири переможці, що отримають по 3 тисячі доларів США.

Через численні прохання та велику кількість уже поданих ідей сервісів, які потребують доопрацювання, Громадянська мережа ОПОРА та TechSoup в рамках проекту «Дані міст/Apps4Cities» продовжують терміни прийому заявок на конкурс міських сервісів на основі відкритих даних Apps4Cities Challenge. Тепер до 25 вересня усі охочі можуть подавати свої ідеї міських сервісів з обов’язковим використанням одного набору відкритих даних з Порталу відкритих міських даних «Дані міст/Apps4Cities» data.danimist.org.ua.

З 26 по 3 жовтня (включно) рішенням журі та шляхом інтернет-голосування буде обрано 20 ідей-фіналістів. Результати первинного відбору буде оголошено уже 4 жовтня. Усі 20 ідей-фіналістів будуть запрошені на хакатон 22-23 жовтня для роботи над створенням прототипів.  До листопада триватиме другий тур голосування за кожну із 20 ідей, які зголосяться працювати далі після хакатону. А 2 грудня  буде відібрано чотирьох переможців, які отримають призи у розмірі 3000 доларів та пропозицію подальшої інкубації своїх проектів.

Нагадуємо, що до 18 вересня також продовжено також і збір ідей міських сервісів в рамках Apps4Cities Challenge від влади та державних установ. Взяти ідею сервісів для роботи можна буде до 25 вересня (включно).

Збір ідей міських сервісів Apps4Cities Challenge в рамках проекту «Дані міст/Apps4Cities» відбувається із метою розв'язання міських проблем, створення потрібних для громадян сервісів за допомогою технологій та спільної роботи установ та волонтерів (учасників Конкурсу), що згодяться допомогти.

Ознайомтеся із деталями та умовами Конкурсу. Для того, щоб подати ідею на конкурс, будь ласка, просто заповніть форму на сайті проекту.

Критеріями оцінки конкурсних пропозицій в рамках Конкурсу є:

  • Потенційний позитивний вплив на мешканців, гостей міст і/або розвиток підприємництва;
  • Стабільність і розвиток потенційних рішень/сервісів;
  • Інноваційне використання технологій, даних або API;
  • Позитивний досвід для користувача (критерій береться до уваги тільки в другому голосуванні журі);
  • Використання відкритих ліцензій (відповідно до типу опублікованого контенту і програмного забезпечення);
  • Використання стандарту WCAG 2.0;
  • Відкритий код сервісу.
  • Долучайтеся до створення сервісів для свого міста!

Більше про проект та портал «Дані міст/Apps4Cities» і конкурс сервісів Apps4Cities Challenge

Всеукраїнський проект «Дані міст/Apps4Cities» реалізовує Громадянська мережа ОПОРА та TechSoup Europe за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED). Місія проекту — відкритість та легкість доступу до міських даних, що дозволять зробити місто ближчим до його жителів.

У рамках проекту відбувається Apps4Cities Challenge — конкурс міських сервісів на основі відкритих даних, обрання проекту-переможця, а також його подальша інкубація та розвиток. Конкурс Apps4Cities Challenge, перш за все, — це змагання ідей щодо сервісів, які спрощують життя жителів та гостей міст, підвищують якість прийняття управлінських рішень, сприяють розвитку бізнесу в рамках проекту «Дані міст/Apps4Cities». Навколо таких ініціатив зможуть збиратись команди програмістів та інтернет-спільнот, активістів та усіх зацікавлених.

Портал «Дані міст/Apps4Cities» — це портал відкритих міських даних та майданчик для всіх бажаючих не тільки створювати на основі вже отриманих нами даних сервіси для міст, для громадян, для бізнесу та влади, а й пропонувати, надавати свої набори даних, отримані у відповіді на запити або в результаті власної діяльності.

Також про конкурс та проект читайте на його сайті та офіційних сторінках у Facebook та Twitter.

Контактна особа: Оксана Купер, менеджер з комунікацій проекту «Дані міст/Apps4Cities» Громадянської мережі ОПОРА, [email protected].