12 вересня у Великій залі Херсонської міської ради голови ОСББ, представники комунальних підприємств, депутати міської ради та громадські активісти обговорили проблеми підготовки до опалювального сезону. Аркадій Підлісний, заступник міського голови з питань ЖКГ, Владислав Кондратов та Оксана Дякова відповіли на численні питання, що стосуються роботи об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Під час зустрічі Юрій Трегубко дав кілька порад щодо утеплення багатоквартирних будинків та розповів про Державну програму підтримки ОСББ. «Я як досвідчений голова ОСББ розумію, що наразі в ОСББ грошей не вистачає на все й одразу. Але якщо замислитись про нові тарифи на теплопостачання, гадаю, простіше вкласти кошти в термомодернізацію або ж взяти доступний кредит і отримати відшкодування від Держави та міста Херсона», – вважає Юрій Трегубко.

«Ми – новостворене ОСББ, і ще багато чого не знаємо, а під час таких зустрічей відкриваємо для себе нові перспективи. Адже в нас будинок старого типу і дуже великі енерговитрати. Саме тому ми створили ОСББ для покращення показників енергозбереження. Гадаю, після зустрічі ми проведемо збори в будинку і обговоримо з мешканцями питання кредиту на утеплення або заміну вікон в під’їзді. Оскільки платіжки за тепло будуть чималенькі, а квартири – холодні», – прокоментувала голова новоствореного херсонського ОСББ пані Вікторія.

13 09 16 01

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Аелітта Олійник розповіла всім охочим представникам ОСББ про те, як працюють їхні колеги в інших регіонах. Зацікавлені отримали додаткову інформацію про підвищення енергоефективності житлата заощадження ресурсів, зокрема, інформаційні буклети, підготовлені в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

«Кожна така зустріч дає змогу новим ОСББ правильно та якісно почати свою роботу. Зокрема, сьогодні пролунало багато питань стосовно документації, яку голови ОСББ не можуть отримати від колишніх ЖЕКів та паспортних столів. Я переконана, що, згуртувавшись, співвласники можуть досягнути бажаного», – додала представниця ОПОРИ.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аелітта Олійник
тел.: +38 050 931 42 22

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.