Щоб привернути увагу населення до впровадження енергоефективних заходів 28 серпня активісти Громадянської мережі ОПОРА провели інформаційні зустрічі в трьох містах-партнерах проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» – у Дніпрі, Кривому Розі та Павлограді.

Незабаром похолодання повітря призведе до збільшення використання електрики, а початок опалювального періоду відзначиться збільшенням сум у платіжках за тепло. Крім того, орієнтовно через два місяці завершиться період зовнішніх будівельно-ремонтних робіт. Тому проведення заходів з енергоефективності у власній оселі актуальне саме сьогодні, до початку опалення будівель.

30 08 16 01

На цьому наголошували представники Громадянської мережі ОПОРА, розповідаючи мешканцям Дніпропетровської області про особливості термомодернізації будівель та державні програми, які дозволяють заощадити кошти завдяки співфінансуванню впровадження енергоефективних заходів. Враховуючи велику вартість проведення таких робіт, людей особливо цікавили умови отримання «теплого кредиту».

«В останні два роки суттєво зросли тарифи для населення на житлово-комунальні послуги та енергоресурси: на воду, електрику, газ. Це суттєво впливає на сімейний бюджет. Під час цієї інформаційної кампанії в містах-партнерах Проекту USAID намагаємося привернути увагу мешканців багатоквартирних будинків до раціонального використання енергоресурсів та наводимо приклади заходів з енергоефективності, які необхідно провести для зменшення витрат на оплату комунальних послуг», – повідомив місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

Крім того, у Дніпрі координатор розповідав про спеціалізовані торгові центри, в яких можна придбати енергоефективні матеріали та оформити позику за державною програмою.

Усі учасники інформаційних зустрічей отримали буклети з інформацією про урядові програми підтримки енергоефективних заходів, розроблені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».  

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.