25 серпня у Кам’янець-Подільському центрі зайнятості представники Громадянської мережі ОПОРА провели інформаційну зустріч на тему «Від особистої енергоефективності до енергетичної незалежності держави».

Оскільки у вересні на українців чекає чергове підняття цін на електроенергію, тема енергоефективності є чи не найактуальнішою для пересічних громадян, особливо тих, хто тимчасово залишився без роботи. Адже не кожен знає, як правильно «одягнути» приміщення, щоб у квартирі було комфортно проживати, і, разом з тим, зменшити суми в платіжках.

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Андрій Мартишко розповів, що насамперед кожен повинен утеплити у своїй квартирі ті місця, через які виходить тепло. А це, як правило, – вікна та двері. Як свідчить статистика, більшість замінюють вікна задля естетики, не знаючи, що інколи старе вікно краще за нове, яке не є енергоефективним. А для того, щоб досягнути максимального результату, потрібно проводити комплексну термомодернізацію будинку.

26 08 16 01

«Ми повинні розуміти, що для того, щоб платити менше, не обов’язково економити. Потрібно зробити своє житло енергоефективним. А цього за нас ніхто не зробить. Все в наших руках», – наголосив Андрій Мартишко.

Крім того, учасники заходу дізналися про діючі державні програми з енергоефективності, які дозволяють провести заходи із термомодернізації будинку та заощадити значно більше.

На завершення усі присутні отримали інформаційні матеріали, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Андрій Мартишко
тел.:+38 (096) 161 82 23

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.