17 серпня активісти Громадянської мережі ОПОРА провели інформаційну зустріч з мешканцями вулиці Вишневої, яких об’єднує єдиний квартальний комітет. Під час заходу спілкувались на теми нових тарифів на електроенергію, які очікують на нас з 1 вересня цього року, і звісно ж, не оминули й тем енергозбереження та енергоефективності.

Учасники зустрічі виявили велике зацікавлення питанням реформи ЖКГ. Особливо люди похилого віку, для яких економія – річ життєво необхідна. Представники ОПОРИ детально відповідали на кожне питання і розповсюджували листівки з корисними порадами щодо енергозбереження, надруковані у рамках проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

«Хоч про це підвищення тарифів ми чули вже давно, але, мабуть, ніколи не відчуваєш себе до цього готовими. Звісно, що ми намагаємось економити всі останні роки. Але ж всього, здається, й досі не знаємо. Наприклад, в мене й гадки не було, що не слід ставити холодильник між котлом та газовою плиткою – де він в мене зараз стоїть», – розповіла Алла Петрівна, одна з мешканок вулиці Вишневої.

18 08 16 02

«З першого вересня цього року абоненти, що споживатимуть до 100 кВт/год, сплачуватимуть за ціною 71,4 грн, ті, хто споживатиме 100-600 кВт/год – платитимуть за тарифом 129,0 грн, більше 600 кВт/год за місяць надаватимуться вже за тарифом 163,8 грн. Є сенс намагатись витрачати менше. Саме тому ми розповідаємо людям, як це зробити, і вони слухають нас з великою увагою», – прокоментувала місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аелітта Олійник
тел.: +38 050 931 42 22

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.