15 серпня у приміщенні Київського міського Центру соціальної, професійної та трудової реабілітації інвалідів відбулась інформаційна зустріч «Енергоефективність – крок до економії».

«Існує хибна думка, що більшість ресурсів споживають великі підприємства. Насправді ж основні пожирачі – багатоповерхівки, в яких ми з вами мешкаємо. Зайві витрати супроводжують нас повсякчас на кухні, у ванній кімнаті, вбиральні, спальні та вітальні, навіть поза межами власної квартири – на сходових клітинах, на даху та у підвалі. Для того, щоб платити менше, а жити комфортніше, варто засвоїти прості поради з енергоефективності», – зауважила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аліна Брезіцька. Активістка порадила почати з обов’язкового обліку витрачених ресурсів: встановити лічильники на газ, воду, електроенергію.

«Замініть лампи розжарювання на LED – і зекономите близько 800 грн. Не залишайте електроприлади ввімкненими в розетку, адже вони споживають майже таку ж кількість електроенергії, як і при повноцінній роботі. Купуючи нову побутову техніку, звертайте увагу на клас енергоефективності та обирайте прилади з маркуванням А++, які допоможуть у перспективі заощадити значні кошти», – розповіла пані Аліна.

16 08 16 01

Окрім того, представниця ОПОРИ наголосила, що найкоштовнішою послугою є опалення. Саме тому варто провести енергоаудит будинку, утеплити стіни, ущільнити двері та вікна, встановити індивідуальний тепловий пункт та лічильник тепла.

Учасники зустрічі отримали інформаційні матеріали, виготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», які допоможуть краще зрозуміти основи управління власним житлом та способи заощадження ресурсів.

За додатковою інформацією звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аліна Брезіцька
тел.: +38 063 685 95 28

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.