У передмісті Херсону в селищі Кіндійка Громадянська мережа ОПОРА провела вуличну акцію, присвячену енергоефективності та енергозбереженню. Активістки розповідали місцевим мешканцям про те, яким чином можна зекономити на світлі та газі, відповідали на численні запитання, розповсюджували буклети, розроблені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Виявилось, що багатьох мешканців селища турбують проблеми, пов’язані з початком опалювального сезону. Багато питань стосувалось встановлення та використання економічних газових або твердопаливних котлів. Представники ОПОРИ обговорили з херсонцями рівень економії у кожному випадку, ціни на різні види твердого палива.

11 08 16 01

«У нас з дружиною є ідея встановити твердопаливний котел не замість, а на доповнення до звичайного газового. Так ми мали б можливість іноді опалювати газом – коли це зручно, але витрачали б його значно менше. У той же час і від кількості завезеного заздалегідь твердого палива не залежали б занадто сильно. Розпитали все, що цікавило. Зараз у теорії нам ця ідея ще більше подобається. Подивимось, що буде на практиці», – розповів під час зустрічі Максим, мешканець приватного сектору селища Кіндійка.

«Херсонці почали готуватись до зими. Чим далі – тим більше ми чуємо запитань щодо опалення. Все свідчить про те, що цієї зими альтернативними видами палива опалюватиметься значно більша частина херсонців, ніж торік. Звісно ж, це насамперед стосується мешканців приватного сектору», – зазначила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аелітта Олійник
тел.: +38 050 931 42 22

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.