У понеділок, 25 липня, у приміщенні Дарницького районного центру в місті Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулася інформаційна зустріч на тему «Енергоефективність – крок до економії».

Фахівці та працівники центру дізналися, як економити на комуналці, ввівши в побут прості звички енергоощадності.

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Аліна Брезіцька наголосила, що кияни використовують у 5 разів більше води, ніж жителі Амстердама чи Антверпена: «Щохвилини витікає до 10 л води, тобто майже відро води ми втрачаємо за 60 секунд, поки чистимо зуби з відритим краном. Достатньо використовувати склянку, щоб економити».

Також пані Аліна розповіла, що справна сантехніка дозволить заощадити 500 л води щомісяця, а посудомийка – 120 тисяч літрів води в рік.

25 07 16 03

Учасники зустрічі дізналися про правила термомодернізації багатоквартирних будинків. Клаптикове утеплення – порушення прав співвласників будинку та джерело грибку і плісняви. Потрібно робити справи спільно та утеплювати стіни повністю. Крім того, важливими факторами економії на теплопостачанні є заміна вікон у місцях загального користування, встановлення індивідуального теплового пункту та лічильника обліку тепла.

«Цікаво було дізнатися, як первинно сортувати сміття, щоб сплачувати менше за його вивіз: розділяти на органіку та те, що можна здати на переробку. Такі лекції спонукають подивитися на прості речі з іншої сторони», – зауважила фахівець центру Оксана Ворона.

Наприкінці учасники зустрічі отримали брошури Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа» для розповсюдження серед клієнтів Центру.

За додатковою інформацією звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аліна Брезіцька
тел.: +38 063 685 95 28 

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.