Вихователі літнього табору розваг та відпочинку «Вітрила надії», який наразі проводиться в межах Криворіжжя, запланували для малечі не лише ігрові програми, а й корисно-пізнавальні заходи. Вони допоможуть дітям вже сьогодні правильно і свідомо ставитися як до оточуючих людей, так і до навколишнього середовища.

Серед веселих конкурсів, забавок та театральних постановок знайшлось місце і для обговорення серйозних соціальних та екологічних тем.

«Оскільки одним із завдань табору було зробити внесок у виховання високих моральних цінностей в дитячій свідомості, то, організовуючи заходи, ми намагались підібратися до душі малечі, модулюючи у театралізованій формі банальні життєві ситуації, акторами в яких виступали безпосередньо самі діти, – розповідає директор табору Жанна Латишева. – Завдяки участі активістів Громадянської мережі ОПОРА ми змогли сформувати у вихованців доросле ставлення до екологічних проблем».

Представники ОПОРИ, які долучились до табору «Вітрила надії», розказали маленьким учасникам про шкідливий вплив на стан атмосфери звичайних ламп розжарювання, які використовуються у більшості домогосподарств. Пояснили, як просто і легко діти можуть допомогти батькам заощаджувати електроенергію. ОПОРІвці підкреслили, що збереження ресурсів допомагає рятувати довкілля. І це не складно, а почати можна вже одразу:

  • виходячи з кімнати, пам’ятати про те, що треба вимикати світло та електроприлади;
  • закривати водопровідний кран, поки чистите зуби;
  • використовувати розважальні ґаджети по черзі, не вмикаючи всі одночасно.

25 07 16 02

Після таких пояснень маленькі міркувальники навипередки пропонували свої ідеї щодо того, які ще існують способи економії енергії. А потім малятам презентували мультфільм «Добре світло».

Розповідаючи про забруднення повітря парниковими газами, які у великій кількості виділяються на сміттєзвалищах, представники ОПОРИ продемонстрували, як правильно сортувати відходи. А також влаштували серед дітей змагання на швидкість та кмітливість: потрібно було правильно розділити залишки продуктів споживання у відповідні контейнери.

Наостанок учасники змагань отримали заохочувальні призи та плакати з порадами щодо енергозбереження у побуті, розроблені в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.