Херсонські активісти Громадянської мережі ОПОРА провели вже чимало інформаційних зустрічей, спрямованих на популяризацію енергозбереження, з представниками різних верств населення та працівниками найрізноманітніших закладів та організацій. Цього разу захід відбувся в умовах автомайстерні.

Працівники бригади автомеханіків слухали розповідь про можливості економії уважно та із цікавістю. І це не дивно: невеличкі приватні підприємства – це, переважно, заклади, в яких заробітна платня працівників прямо залежить і від об’ємів праці, і від економії на витратах, у тому числі й на таких, як оплата рахунків за електроенергію.

Обговорювались варіанти економічного освітлення, опалення майстерні взимку та роботи з електрообладнанням. Встановлення світлодіодних ламп, уважне спостереження за тим, щоб зайві електроприлади вчасно вимикались, у тому числі з розетки, у перспективі також придбання інфрачервоного або мікатермічного обігрівача – саме такі поради отримала бригада механіків від спеціалістів.

«Опалення в наших умовах є великою проблемою взимку. Власного котла в нас нема, встановлювати газовий тут і не можна, а електроприлади, які є, – дуже не економічні: або мерзнемо, або сплачуємо надто багато. Інформація про те, які з’явились нові, енергоефективні та безпечні електроприлади для опалення, була для нас дуже корисною», – поділився один з працівників автомайстерні.

22 07 16 02

«Ми завжди намагаємось розглянути конкретну ситуацію та давати практичні поради з економії енергії – у кожному окремому випадку. І це – запорука того, що нашими порадами скористаються», – прокоментувала координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник

Учасники зустрічі отримали буклети з корисними порадами щодо енергозбереження, виготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», які стануть їм у нагоді не тільки під час роботи, а й удома.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аелітта Олійник
тел.: +38 050 931 42 22 

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.