В скандальній ОВК №151 відбулась заміна голови комісії. Згідно з постановою ЦВК №333 від 20 липня за поданням партії «Батьківщина» замість Інни Демчук призначено Ігоря Горжія. Крім цього, вперше за останню добу вдалось продовжити безперервне засідання.

21 липня окружна виборча комісія нарешті продовжила свою роботу. Нагадаємо, 19 липня близько 21:30 більшість членів ОВК залишили свої робочі місця та до цього моменту на робочу місці не з’являлись.

Новий голова комісії Ігор Горжій офіційно склав присягу. До цього він не мав досвіду роботи у виборчих комісіях. Горжій є діючим депутатом Полтавської обласної ради від «Батьківщини». В 2005 (НУНС) та 2010 («Народний фронт») роках також обирався депутатом облради.

Наразі на засіданні присутні 14 членів ОВК. До комісії були викликані члени ДВК №530701 (с. Нові Мартиновичі – середня дільниця). Протягом засідання періодично виникають внутрішні суперечки між членами ОВК. У той же час під стінами ОВК зібрався мітинг прихильників ВО «Батьківщина».

21 07 Poltavschina zminyly golovu ovk komisiya zapracjuvala

Слід відмітити, що на даний момент в Полтавському адміністративному суді відбувається розгляд справи щодо призначення перерахунку голосів за позовом Олексія Рябоконя, який мав відбутися ще вчора, 20 липня.

Згідно з частиною 11 статті 172 Кодексу адміністративного судочинства, вирішення справ, щодо рішень, дій чи бездіяльності виборчих комісій, розглядається у дводенний строк.

Нагадаємо, 19 липня ОВК не змогла завершити перерахунок на останньої дільниці, так як більшість членів комісії залишили свої робочі місця та до тепер так і не повернулись до роботи. У той день комісія мала провести перерахунок семи виборчих дільниць. Під час засідання чотири рази повідомляли про мінування приміщення та вимкнули світло.

Наразі ЦВК опрацьовано 99,53% протоколів. Лідирує Руслан Богдан (ВО «Батьківщина») – 21,8%, на другому місці самовисуванець Олексій Рябоконь – 16,78%.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина довгостроковий спостерігач у Полтавській області
тел.+38 099 674 45 65,
електронна скринька: [email protected]
Ігор Литвиненко прес-секретар громадського спостереження у Полтавській області
тел.+38 050 406 20 15,
електронна скринька: [email protected]

Веб-сайт Фейсбук Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.