19 липня Постановою ЦВК №328 було здійснено 3 заміни в складі ОВК №114. Також ОВК №114 вже обробила та ввела до інформаційно-аналітичної системи «Вибори» 127 протоколів.

В окружній виборчій комісії №114 було проведено заміну голови ОВК Андрія Недяка на Олександра Московкіна. Також замінили двох членів ОВК від Радикальної Партії Олега Ляшка. Замість Романа Єделєва і Олега Суржикова до складу ОВК включили Дмитра Погребняка і Сергія Лісковця.

Член ОВК №114 Олександр Модленко прокоментував проведення таких замін: «Вчора було проведено заміни. Два члени від Радикальної Партії Олега Ляшка одразу приступили до виконання своїх обовязків, а нового голови ОВК досі немає».

Також спостерігачам ОПОРИ факт замін в ОВК №114 прокоментував новий член ОВК №114 Дмитро Погребняк: «Вчора старих членів від РПЛ не було взагалі в ОВК. Ми одразу приступили до роботи. Доприймали комісії, перераховували дільниці з порушеними сейф-пакетами для бюлетенів. При перерахуванні бюлетенів дані з цифрами в протоколі збіглись. Також ми працюємо з ранку. Дані заміни за поданням партії прискорили робочий процес комісії».

Також член ОВК №114 Олександр Модленко розповів спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА ситуацію щодо прийнятих протоколів: «Наразі 127 протоколів вже внесено до системи «Вибори». Але дані на сайті ЦВК відстають від наших. Крім того, вночі ми перераховували бюлетені від 6 дільниць, в 2 з яких був порушений сейф-пакет з недійсними бюлетенями, а в 4 порушено сейф-пакет з дійсними бюлетенями. Крім того, на даний момент ОВК відправила на уточнення протоколи від 4 або 6 дільниць. Наразі ці дані уточнюються».

За даними сайту ЦВК на даний момент вже оброблено 86,46% протоколів, згідно яких лідирує кандидат від партії «Наш край» Сергій Шахов з результатом 37,02% голосів виборців.

 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.