19 липня в Херсоні відбулись дві прес-конференції  кандидатів у народні депутати щодо підсумків проміжних виборів до Верховної Ради. Юрій Одарченко і Андрій Путілов заявляють, що будуть скаржитися у зв’язку з повідомленнями про мінування виборчих дільниць у день голосування.

У виборчих перегонах на проміжних виборах до Верховної Ради України у виборчому окрузі №183 переміг  Юрій Віталійович Одарченко (партія «Батьківщина»), Андрій Станіславович Путілов (партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність») отримав другий результат. Відрив склав 8%.

19 07 Skrin cite CVK

Обидва кандидати провели прес-конференції 19 липня.

Так, Андрій Путілов заявив, що його команда планує оскаржувати результати виборів. Він не згоден з результатами підрахунку голосів і вважає, що вони не відображають реальної картини. Явка виборців (16,4%) була штучно занижена через використання технології «мінування» виборчих дільниць, був підкуп і підвіз виборців від Юрія Одарченка. Він закликав Одарченка відмовитись від популізму і надати чіткий план дій, як він буде працювати для Херсонщини. Щодо доказової бази для оскарження, Андрій Путілов відповів, що будуть розбиратися юристи.

Переможець виборів Юрій Одарченко на своєму брифінгу теж звинуватив Андрія Путілова. Він закидає конкуренту, чинному голові Херсонської обласної ради, використання адміністративного ресурсу. Також Юрій Віталійович заявив, що буде звертатись до СБУ та до генеральної прокуратури щодо телефонних дзвінків про мінування дільниць. Він вважає, що це суттєво вплинуло на явку виборців.

Нагадаємо, раніше ОПОРА повідомляла, що довірена особа Юрія Одарченка – Дмитро Ільченко подав позовну заяву до суду на дільничну виборчу комісію 650719 про визнання дій комісії протиправними, адже вони покинули приміщення виборчої дільниці під час голосування на вимогу правоохоронців.

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.