На ОВК №151 загострюється ситуація. Кандидат в народні депутати Валентин Манько вимагає повторного перерахунку на всіх дільницях. Народний депутат від «Батьківщини» Іван Крулько звинувачує кандидата у тиску на комісію.

19 07 VO 151 ultymatum vad kandydata ta zayava pro tysk na komisiju

Самовисуванець Валентин Манько, який влаштував мітинг під стінами ОВК, вимагає від окружної виборчої дільниці повного перерахування голосів. Кандидат звинувачує комісію у фальшуванні голосів. Як повідомив Манько, результати за Руслана Богдана (ВО «Батьківщина») мають розбіжність з первинними протоколами, які отримали його спостерігачі, на 3000 голосів.

«Даю годину голові комісії на виконання вимог – повторний підрахунок всіх дільниць, або скласти повноваження», - заявив Валентин Манько.

У разі невиконання вимог з перерахунку голосів кандидат пригрозив привести під стіни ОВК ще більше людей. Наразі участь у мітингу беруть близько 30 осіб.

Народний депутат від  ВО «Батьківщина» Іван Крулько, який знаходиться в ОВК, говорить про тиск на комісію зі сторони Манька  та викликав поліцію.

Наразі відбувається перерахунок голосів. Вже перераховані результати двох з семи дільниць - №530477 та №530919. Помилок не було виявлено.

Нагадаємо, 19 липня близько 12:15 в Лохвиці надійшло повідомлення про замінування будівлі, в якій знаходиться ОВК. У той же час під стінами комісії розпочався мітинг людей у військовій формі, який організував самовисуванець Валентин Манько.

Близько 14:30 рятувальники повідомили, що при перевірці в приміщенні ОВК вибухонебезпечних речовин виявлено не було.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина довгостроковий спостерігач у Полтавській області
тел.+38 099 674 45 65,
електронна скринька: cherkashina.darija@gmail.com
Ігор Литвиненко прес-секретар громадського спостереження у Полтавській області
тел.+38 050 406 20 15,
електронна скринька: lytvynenkoigor.pl@gmail.com

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.