Спостерігачі ОПОРИ в Дніпрі фіксують перші порушення.

На розі вулиць Тараса Шевченко та Володимира Моссаковського, неподалік ДВК № 121168, спостерігач ОПОРИ зафіксував розкидані прямо посеред проїзної частини агітаційні матеріали, на яких не зазначено вихідні дані. На листівках написано: «17 липня не помились. Справжня Ричкова Тетяна Володимирівна». Листівка виконана в стилістиці, з якою проводила агітацію інша кандидатка в народні депутати по ВО № 27 Ричкова Тетяна Борисівна.

news DNIPRO nezonna agitacia

Спостерігачі ОПОРИ вбачають в таких діях сплановану акцію, направлену проти Ричкової Тетяни Борисівни, оскільки до сьогодні кандидатка в народні депутати Ричкова Тетяна Володимирівна не проявляла агітаційної активності.

Нагадуємо, згідно з п. 23. ст. 74 ЗУ «Про вибори народних депутатів України» забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.  Також, згідно з п. 24, ст. 74, з часу припинення передвиборної агітації відповідно до частини другої статті 70 цього Закону забороняються проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, в яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії - суб'єкти виборчого процесу, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або публічна оцінка діяльності цих партій чи кандидатів у депутати. Передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п'ятниці перед днем голосування відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

За коментарями звертайтеся:
Юлія Лисенко,
прес-секретар громадського спостереження в Дніпропетровській області
тел. 050 100 88 91, [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.