В ОВО №114 виникла проблема в роботах дільничних виборчих комісій. Частина комісій провела перші засідання лише 6 липня, а частина ДВК навіть їх ще не проводила.

Цей факт спостерігачам ОПОРИ прокоментував член ОВК №114 Олександр Модленко: «У нас є проблеми в роботі дільничних комісій. Вони мали провести перше засідання ще 4 липня. А провели тільки 6 липня, лише частина з них. Причиною цьому є відсутність кворуму в комісіях. Скільки комісій провело та не провело засідань, точної цифри ми не маємо».

Член ОВК №114 Галина Вербицька спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА зазначила, що ОВК знову виявила двійників в складі ДВК: «У нас лише частина ДВК провела перші засідання. Комісії не можуть зібрати кворум. Вже пішли чергові подання на заміну, тому що було виявлено ще двійників в ДВК. І лише одна ДВК змогла повноцінно розпочати свою роботу. Точної цифри подань і комісій, які не провели засідання, наразі ми не маємо

Окрім того, Постановою ЦВК №281 від 5 липня 2016 року (Додаток 3) в складі ОВК №114 було проведено 3 заміни. Замінено заступника голови ОВК №114 Олександра Іваненка на Оксану Вурин за квотою депутатської фракції в Верховній Раді України «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Також відбулись 2 заміни членів ОВК №114. За квотою політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» замінили Наталію Іваненко на Олександра Лащука та за квотою партії Конгрес Українських Націоналістів замість Олени Шишканової до складу комісії було включено Ігоря Слєсарєва.

Екс-член ОВК №114 від партії «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Наталія Іваненко розповіла спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА причину її заміни та заміни заступника голови ОВК №114: «Це була не наша ініціатива. Нас змінили відповідно до подання нашої партії.» Член ОВК №114 Ігор Слєсарєв пояснив спостерігачам ОПОРИ, що Конгрес Українських Націоналістів здійснив заміну Олени Шишканової згідно з поданням партії.

 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.