Центральна виборча комісія створила та затвердила склад ОВК №114 на проміжних виборах в одномандатному виборчому окрузі №114, який знаходиться в Луганській області (Біловодський, Марківський, Міловський, Новопсковський, Слов’яносербський, Станично-Луганський та частина Новоайдарського районів). Проміжні вибори народних депутатів України 17 липня 2016 року проходитимуть в ОВО №114 через складання повноважень, обраного в 2014 році на цьому окрузі, народного депутата України Юрія Гарбуза та його призначення на посаду голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Всього до складу ОВК було подано 22 кандидатури від політичних партій. З них лише було затверджено 18 кандидатур та надано їм юридичний статус члена ОВК, що є мінімальним кількісним складом ОВК згідно ст. 27 ч.1 ЗУ «Про вибори народних депутатів України». Таким чином склад ОВК включає в себе 18 членів від таких політичних партій: Об’єднання Самопоміч, Інтернет Партія України, Опозиційний Блок, Громадянська Позиція, Конгрес Українських Націоналістів, Всеукраїнське Об’єднання «Батьківщина», Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Партія Сергія Тігіпка «Сильна Україна», Ліберальна Партія України, Єдина Країна, Радикальна Партія Олега Ляшка та Партія «Солідарність Жінок України», політична партія «Народний Фронт», а також від партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Опозиційний Блок» і ВО «Батьківщина», депутатські фракції яких зареєстровано в Апараті Верховної Ради України поточного скликання. До керівного складу ОВК ввійшли представники парламентських фракцій українського парламенту політичних партій: головою окружної комісії став Євген Байрамов від «Опозиційного Блоку», заступником голови ОВК буде Олександр Іваненко від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та секретарем 114 окружкому визначено Олександра Фомберга від ВО «Батьківщина». Серед членів ОВК №114 лише Олена Шишканова (Конгрес Українських Націоналістів) раніше брала участь в роботі ОВК №114, але на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року від кандидата Сергія Тигипка. 

Слід зазначити також, що згідно з відомостей на сайті ЦВК центром ОВК №114 є смт. Станиця Луганська, але згідно звернення Луганської військово-цивільної адміністрації, комісія визначила, що на час підготовки та проведення проміжних виборів народних депутатів України 17 липня 2016 року окружна виборча комісія з виборів народних депутатів України ОВО № 114 здійснює свої повноваження за адресою: вулиця Центральна,109, смт Біловодськ Луганської області.

ovk114 Luh

Крім того ЦВК зареєструвала перших кандидатів в народні депутати в ОВО №114. Це ‑ самовисуванці Тарас Костанчук та Андрій Лесик.

Костанчук Тарас Дмитрович. Народився 9 березня 1964 року в місті Алчевськ Луганської області. Має громадянство України. Проживає в місті Вишневе Київської області. Працює керівником ГО АППО «Дніпро-Україна». Громадянська Мережа «ОПОРА» також нагадує, що Тарас Костанчук балотувався кандидатом в народні депутати Україні в ОВО№114 на парламентських виборах в 2014 році,

Лесик Андрій Анатолійович. Народився 4 вересня 1981 року в місті Камінь-Каширський Волинської області. Громадянин України. Проживає в місті Харків. Має вищу освіту. Працює президентом благодійного фонду «ФК Прем’єр» та Української дитячо-юнацької фут зальної ліги. Фізична-особа підприємець. Безпартійний.

Громадська мережа ОПОРА закликає потенційних суб’єктів виборчого процесу під час виборчої кампанії дотримуватися стандартів чесної конкуренції та проводити передвиборчу агітацію відповідно до українського законодавства та міжнародних стандартів.

 
(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.