Черговий тренінг з енергозбереження провели активісти Громадянської мережі ОПОРА 17 березня у хабі «Вільний Простір» в Херсоні. Цього раз участь у навчанні брали багатодітні родини з числа вимушено переміщених осіб.

Під час навчання батькам і дітям розповіли про секрети користування побутовими електроприладами, завдяки яким можна значно зменшити витрати електроенергії, а також про ефективні методи економії газу та тепла у оселі. Наприклад, про те, що холодильник краще не розміщувати біля опалювальних приладів, а пилосос варто частіше чистити, бо це дозволяє знизити енерговитрати. Учасники тренінгу дізналися, що навіть розташування меблів має значення для економії тепла, а також багато інших корисних порад. На додачу присутні отримали інформаційні матеріали, розроблені в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні»

18 03 16 02

«Ми дійсно вимушені зараз сильно економити. І саме тому, я не дуже й розраховувала дізнатись під час тренінгу щось дійсно для себе нове – здається, самі вже всі засоби давно спробували. Думала, ще раз нагадають дітям про те, що потрібно світло вимикати, і те – на користь. Але виявилось, що й самій все ще є про що дізнаватись! Наприклад, про особливості роботи деякої побутової техніки. Дякуємо лекторам з ОПОРИ за справді цікаву зустріч!» – так прокоментувала захід одна з присутніх матусь.

«Дуже цікаво було спілкуватись з родинами – коли і батьки, і діти беруть участь у тренінгу. Для нас поки що це новий формат роботи, але думаю, ми будемо проводити такі заходи частіше, адже економія енергоресурсів – це спільна справа, до якої слід долучатись усією сім’єю», – прокоментувала місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аелітта Олійник
тел.: +38 050 931 42 22

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.