Криворізька міська виборча комісія розглянула скаргу Громадянської мережі ОПОРА щодо фактів підробки документів Тернівською районною в місті виборчою комісією. Скаргу задовольнили частково.

Скарга стосувалася фактів внесення неправдивих відомостей до постанови Тернівської виборчої комісії, коли комісія проголосувала за включення до керівного складу ДВК на дільницях №121698 та №121700 одних осіб, а в додатку до постанови, оприлюдненому на офіційному сайті комісії й поданому до Криворізької міської виборчої комісії, зазначила інших.

Під час розгляду скарги спостерігачі ОПОРИ звертали увагу на той факт, що шляхом внесення неправдивих відомостей в постанову Тернівська РВК ввела в оману міську виборчу комісію, внаслідок чого, під час розгляду питання про порушення трьома комісіями ст. 23 Закону України «Про місцеві вибори», міська виборча комісія не змогла в повному обсязі побачити порушення, вчинене Тернівською РВК.

ВІДЕО: Громадянська мережа ОПОРА

Розглянувши скаргу Громадянської мережі ОПОРА, Криворізька міська виборча комісія прийняла рішення задовольнити її частково.

Часткове задоволення скарги комісія мотивувала своє рішення про часткове задоволення тим, що доказів, поданих спостерігачами, недостатньо. Водночас, міська виборча комісія не запросила на розгляд скарги голову Тернівської РВК та не зверталася до РВК з проханням надати письмові пояснення й інші докази.

ВІДЕО: Громадянська мережа ОПОРА

В той же час, міська виборча комісія прийняла рішення звернутися щодо встановлення фактів підробки виборчої документації Тернівською РВК до правоохоронних органів.

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.