4-5 березня Громадянська мережа ОПОРА в рамках XV щорічної виставки-ярмарку «Що може жінка!» в ТРЦ «Голівуд» провела майстер-клас з раціонального використання ресурсів.

Кожна жінка, успішна в кар’єрі та домашньому господарстві, має знати, як правильно розподіляти ресурси, ще й вчити цьому своїх дітей. Виявилося, що в Чернігові велика кількість жінок застосовує методи енергозбереження в своїх оселях. Вони зацікавлені у впровадженні більшої кількості енергоефективних заходів.

Зменшити рахунок за електроенергію на 20% дозволить заміна старих лампочок на енергоощадні. Більше того термін їх служби триваліший, ніж у звичайних лампочок. Про це розповіла модератор майстер-класу, місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА. Не менш важливо пам’ятати вимикати світло і електронні прилади у порожньому приміщенні. Це теж допомагає зекономити кошти.

«Кожна людина має право жити на чистій планеті, де буде достатньо ресурсів для наступних поколінь. Для того, щоб цього досягнути вже зараз, люди повинні дбати про навколишнє середовище. Збереження енергетичних ресурсів та поширення ідеї використання альтернативної енергії – пріоритет для нашої країни. ОПОРА всіляко сприятиме цьому», – вказала координатор.

Учасники майстер-класу не тільки поговорили про енергоефективність та заощадження ресурсів, а й отримали постери з порадами, як економити без жорстких обмежень, підготовлені в рамкам Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Під час заходу також відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Громадянською мережею ОПОРА та Чернігівським міським Громадським об’єднанням інвалідів «Шанс». Представники організацій давно співпрацюють і планують провести разом низку заходів.

Загалом виставку-ярмарок організувала Чернігівська міська Ліга ділових і професійних жінок за підтримки Чернігівської ОДА, Чернігівської міської ради, Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА, Регіонального фонду підтримки підприємництва по Чернігівській області, Чернігівської регіональної торгово-промислової палати в рамках виконання заходів обласної та міської Програм розвитку малого і середнього підприємництва на 2015-2016 роки.                                                                                          

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агенство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.