Черговий конфлікт у стінах зали засідань Криворізької МВК спричинений проблемами із матеріально-технічним забезпеченням комісії. На засіданні 3 березня 2016 року член комісії Лариса Бокій виступила зі звітом про стан програмно-технічного забезпечення МВК.

bokij 800x600

У лютому цього року виборча комісія, спираючись на досвід проведення чергових місцевих виборів у 2015 році та низку проблем, пов’язаних з використанням комп’ютерної техніки, доручила Ларисі Бокій дослідити зазначене питання. Відтак до керуючої справами Криворізького міськвиконкому Олени Шовгелі було надіслано лист із проханням надати інформацію про стан забезпечення МВК. Днями надійшла відповідь на звернення, у якій було зазначено, що комісія забезпечена комп’ютерною та оргтехнікою «в повному обсязі, відповідно до вимог, встановлених Центральною виборчою комісією». При цьому Лариса Бокій повідомила, що для нормального функціонування комісії, зважаючи на кількість залучених працівників та членів комісії, що працюють на платній основі, необхідно мати чотири комп’ютери, а відповідно до актів прийому-передачі в розпорядженні МВК є лише два. Крім того, залучені працівники виконують свої обов’язки, використовуючи техніку, походження якої документально не підтверджено. Такий стан справ, на думку Лариси Бокій, є неприпустимим, оскільки до матеріально-технічного забезпечення підготовки та проведення місцевих виборів можуть бути залучені фізичні або юридичні особи, участь яких не передбачена статтею 73 Закону України «Про місцеві вибори». 

ВІДЕО: Младена Качурець, Всеукраїнська громадська організація "Громадянська мережа ОПОРА"

Нагадаємо, що відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 73 Закону органи державної влади, органи влади АРК та органи місцевого самоврядування, їх посадові та службові особи в межах своїх повноважень зобов’язані надавати згідно з установленими Центральною виборчою комісією нормами та переліком транспортні засоби і засоби зв’язку, обладнання, інвентар, оргтехніку, що підлягають поверненню після припинення повноважень виборчих комісій. Згідно з додатком 2 до Постанови ЦВК № 161 від 10.08.2015 року, органи державної влади та місцевого самоврядування зобов’язані надати не менше двох одиниць  комп’ютерної техніки.

У комісії розгорілася дискусія щодо необхідності звернутися до міськвиконкому для виділення додаткових одиниць оргтехніки. Вікторія Шелевицька наполягала на тому, що необхідно проголосувати за відповідне звернення. Голова комісії Павло Гивель запропонував членам комісії у повному складі блокувати кабінет керуючої справами міськвиконкому для належного забезпечення МВК всім необхідним. 

Конфлікт загострився тоді, коли члени комісії намагалися з’ясувати в Павла Гивеля, на яких умовах і на яких засадах використовується комп’ютерна техніка, що не перебуває на балансі міськвиборчкому. Голова комісії відстоював позицію, відповідно до якої в умовах обмеженого фінансування виборчої комісії та неспроможності міськвиконкому надати необхідні ресурси, він від імені комісії залучив допомогу приватних підприємств (ПАТ «Криворіжіндустрбуд» та Південного ГЗК) для належного функціонування комісії. За словами Павла Гивеля, такі дії не суперечать Закону і наразі триває робота з підготовки відповідних договорів. 

ВІДЕО: Младена Качурець, Всеукраїнська громадська організація "Громадянська мережа ОПОРА"

Окрім цього, на думку очільника Криворізької МВК, позиція щодо неможливості отримати техніку в користування від третіх осіб спрямована на перешкоджання виборчому процесу: «Я не бачу необхідності зривати представниками «Самопомочі» виборчий процес. Комісія організувала, а ви блокуєте роботу. Я категорично проти», - висловився Павло Гивель. У свою чергу, Лариса Бокій зазначила, що працює в комісії заради інтересів громади міста, а не окремих політичних партій, та для забезпечення чесного і прозорого виборчого процесу.

До кінця засідання комісія не змогла дійти згоди щодо шляхів вирішення цієї проблеми, а питання правової оцінки можливості отримання в користування оргтехніки від підприємств доручили дослідити залученим до роботи в комісії юристам.

Водночас спостерігачі ОПОРИ перевірили готовність органів місцевого самоврядування надати матеріально-технічне забезпечення дільничним виборчим комісіям на позачергових виборах Криворізького міського голови 27 березня 2016 року. Згідно з ч. 1 ст. 23 Закону України “Про місцеві вибори” дільничні виборчі комісії мають бути утворені не пізніше ніж за 15 днів до дня голосування, тобто до 11 березня включно. Відповідальність за надання матеріально-технічних ресурсів ДВК покладено на районні виконавчі комітети районних у місті рад.

Завідувач організаційного відділу виконавчого комітету Жовтневої районної ради Оксана Ушакова повідомила, що на даний момент ще не всі ДВК забезпечені, однак у відділі визначено відповідальних осіб, котрі повинні проконтролювати це питання відповідно до встановлених законодавством строків. Згідно з рішенням виконавчого комітету Жовтневої ради № 38 від 08.02.2016, керівникам підприємств, установ та закладів району рекомендовано сприяти матеріально-технічному забезпеченню виборчих дільниць під час підготовки проведення позачергових  виборів Криворізького міського голови. Зі слів Оксани Анатоліївни, всі основні підприємства району не заперечують проти такої рекомендації і між ними розподілено дільниці, які мають бути забезпечені всім необхідним до 10.03.2016. Крім того, перевіряється можливість доступу до дільниць для людей з обмеженими фізичними можливостями, наявність освітлення в темну пору, та налагодження зручного транспортного сполучення.

Аналогічні рішення про залучення місцевих підприємств до забезпечення виборчих дільниць були прийняті і в решті районів міста (СаксаганськийТернівськийДовгинцівськийЦентрально-міський, Інгулецький, Дзержинський). Керівники організаційних відділів в цих районах зазначали, що не мають підстав сумніватися в тому, що ДВК вчасно отримають все необхідне матеріально-технічне забезпечення.

«Слід зазначити, що Закон України «Про місцеві вибори» не містить прямої заборони залучати виборчим комісіям додаткові ресурси підприємств, установ і організацій, незалежно від форми власності, в той же час, відповідно до ч. 2 ст. 73 Закону, закупівля товарів, оплата робіт, послуг для підготовки і проведення чергових місцевих виборів, позачергових і перших виборів депутатів та сільських, селищних, міських голів здійснюються Центральною виборчою комісією за рахунок коштів Державного бюджету України, територіальними виборчими комісіями – за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету, отриманих як цільова субвенція з Державного бюджету України», – зауважив, координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА на позачергових виборах Криворізького міського голови.

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за позачерговими виборами міського голови міста Кривий Ріг, які відбудуться 27 березня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 6 лютого, у місті працює команда з 5 спостерігачів, до яких у день голосування приєднається група короткотермінових спостерігачів, що дозволить забезпечити присутність представників ОПОРИ на третині виборчих дільниць Кривого Рогу.