Важливим індикатором ефективності роботи народного депутата є відвідуваність пленарних засідань. Проаналізувавши з початку роботи Верховної ради VIII скликання як відвідують своє робоче місце народні обранці Житомирщини, маємо середній показник – 88,66%  (за даними реєстрації за допомогою електронної системи) та 92,66% (за даними письмової реєстрації).

Із шести народних депутатів Житомирської області, які були обрані у одномандатних округах, 100% відвідує засідання парламенту (як за електронною реєстрацією, так і за письмовою) Віктор Развадовський з групи «Воля народу», у Борислава Розенблана з депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка» за даними електронної реєстрації відвідуваність складає 92%, за даними письмової – 93%. Володимир Арешонков з «БПП «Солідарність» відвідує Раду 90% (електронна реєстрація), 91% (письмова), Павло Дюблик з фракції партії «Народний фронт» – 90% та 89% відповідно. Олександр Ревега (фракція БПП) – 88% (електронна реєстрація) та 94% (письмова реєстрація). Найнижчий показник відвідуваності засідань Ради має депутат Володимир Литвин – 72% (електронна реєстрація), 89% (письмова реєстрація).

29 02 zhitonyr

До відома: згідно з п. 3 ст. 24 Закону України «Про статус народного депутата» кожен народний депутат повинен бути присутнім та особисто брати участь у засіданнях Верховної Ради України, що є його прямим обов’язком. У ч. 1 ст. 26 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» конкретизовано, що кожен депутат повинен засвідчувати свою присутність на засіданні підписом під час письмової реєстрації.

 

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.