Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала за які питання найчастіше голосують народні депутати від Вінниччини. Для аналізу використовувався веб-портал «Вони голосують для тебе» (https://rada4you.org/), який нещодавно запустила ОПОРА. За допомогою ресурсу є можливість дізнатися за що голосують народні обранці та які «політики» найчастіше підтримують.

Олександр Домбровський (виборчий округ №11, член депутатської фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність») максимально голосує: за Бюджет-2016, за володіння українською мовою чиновниками, за волонтерство, за декомунізацію, за державне фінансування партій, за добровільне об'єднання територіальних громад, за електронну демократію, за недовіру Кабінету Міністрів України, за поіменне голосування депутатами місцевих рад, за посилення захисту професійної журналістської діяльності, за протидію дискримінації, за публічні закупівлі,за реформу науки. Послідовно голосує: за антимонопольну реформу, за відкликання партіями депутатів місцевих рад, за електромобілі, за законопроекти для безвізового режиму з ЄС, за реформу енергетичного сектору, за реформу житлово-комунального господарства. Переважно голосує: за позачергові вибори Криворізького міського голови, за медіа реформу, за посилений контроль партій над депутатами усіх рівнів, за прозорість власності на ЗМІ, проти відтермінування електронного декларування до 2017 року. Голосує: за відкриті дані, за реформу державної служби. Ніколи не голосує: за легалізацію електронної комерції, за позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка.

Олексій Порошенко (виборчий округ №12, член депутатської фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність») максимально голосує: за позачергові вибори Криворізького міського голови, за Бюджет-2016, за відкликання партіями депутатів місцевих рад, за волонтерство, за декомунізацію, за державне фінансування партій, за добровільне об'єднання територіальних громад, за електронну демократію, за законопроекти для безвізового режиму з ЄС, за легалізацію електронної комерції, за недовіру Кабінету Міністрів України, за позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка, за поіменне голосування депутатами місцевих рад, за посилений контроль партій над депутатами усіх рівнів,за посилення захисту професійної журналістської діяльності,за прозорість власності на ЗМІ, за протидію дискримінації, за публічні закупівлі, за реформу житлово-комунального господарства, за реформу науки, проти відтермінування електронного декларування до 2017 року. Послідовно голосує: за антимонопольну реформу, за відкриті дані, за електромобілі, за реформу енергетичного сектору. Переважно голосує: за медіа реформу, за реформу державної служби.

Юрій Македон (виборчий округ №16, член депутатської фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність») максимально голосує: за Бюджет-2016, за володіння українською мовою чиновниками, за волонтерство, за державне фінансування партій, за добровільне об'єднання територіальних громад, за законопроекти для безвізового режиму з ЄС, за легалізацію електронної комерції, за медіа реформу,за недовіру Кабінету Міністрів України, за позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка, за поіменне голосування депутатами місцевих рад, за прозорість власності на ЗМІ, за протидію дискримінації, за публічні закупівлі, за реформу науки. Послідовно голосує: за відкриті дані, за посилений контроль партій над депутатами усіх рівнів, за реформу житлово-комунального господарства, проти відтермінування електронного декларування до 2017 року. Переважно голосує: за позачергові вибори Криворізького міського голови, за антимонопольну реформу, за відкликання партіями депутатів місцевих рад, за декомунізацію, за електромобілі, за електронну демократію, за посилення захисту професійної журналістської діяльності, за реформу енергетичного сектору. Голосує: за реформу державної служби.

Микола Кучер (виборчий округ №17, член депутатської фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність») максимально голосує: за володіння українською мовою чиновниками, за недовіру Кабінету Міністрів України, за позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка, за поіменне голосування депутатами місцевих рад, за протидію дискримінації, за публічні закупівлі, за реформу науки. Послідовно голосує: за відкриті дані, за законопроекти для безвізового режиму з ЄС, за посилений контроль партій над депутатами усіх рівнів, за реформу державної служби. Переважно голосує: за позачергові вибори Криворізького міського голови, за антимонопольну реформу, за Бюджет-2016, за відкликання партіями депутатів місцевих рад, за волонтерство, за декомунізацію, за державне фінансування партій, за добровільне об'єднання територіальних громад, за електромобілі, за електронну демократію, за медіа реформу, за посилення захисту професійної журналістської діяльності, за прозорість власності на ЗМІ, за реформу енергетичного сектору, за реформу житлово-комунального господарства, проти відтермінування електронного декларування до 2017 року. Ніколи не голосує: за легалізацію електронної комерції.

Портал «Вони голосують для тебе» був розроблений OpenAustralia Foundation, незалежною позапартійною неприбутковою організацією. Цей портал базується на ідеї та платформі австралійського проекту They Vote For You, який, у свою чергу, створений на основі британського сайту UK Public Whip site (започаткований Francis Irving та Julian Todd у 2003 році). Велика подяка National Democratic Institute (NDI), чиї пожертви зробили можливим розвиток української версії цього міжнародного проекту.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.