У Херсоні відбулась нарада з питань тарифів на ЖКГ між головами ОСББ, чиновниками Суворівської районної адміністрації, представниками житлово-комунальних підприємств та громадськими діячами. Зокрема, на нараді була присутня місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.

Однією з найгарячіших тем обговорення стали нові тарифи на опалення, яких ніяк не дочекаються ОСББ Херсону, незважаючи на успішне клопотання мера Херсону про можливість їх знизити.

19 02 16 001

«Хоча ми сплачуємо за старими тарифами, ми бажаємо домогтися справедливості і відстояти свої права. Нам потрібне ефективне підприємство на базі херсонської ТЕЦ», – висловився від імені присутніх голів ОСББ Ігор Безердян.

У підсумку наради було вирішено направити листи до Антимонопольного комітету, Антикорупційного комітету та НКРЕ з приводу вирішення питання тарифів на опалення у Херсоні. Крім того, учасники зі сторони ОСББ планують проведення пікету біля обласної адміністрації з вимогами внесення коректив у тарифну політику херсонської ТЕЦ.

«Ми не вважаємо, що тарифи повинні бути низькими. Але вони, безумовно, повинні бути обґрунтованими та виваженими. Сплачувати за опалення та інші комунальні послуги реальну ціну необхідно. При цьому й послуги повинні бути належної якості. Економія енергоресурсів повинна бути актуальною не тільки для користувачів, а й для самих комунальних підприємств. Зараз багатьох херсонців дуже непокоїть ситуація, коли на вулиці достатньо тепло і зайвого тепла від батарей доводиться позбуватись, відкриваючи вікна, але це ніяк не позбавляє необхідності сплачувати за нього чималі суми», – прокоментувала проблему тарифів місцевий Аелітта Олійник.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аелітта Олійник
тел.: +38 050 931 42 22

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.