18 лютого в Дарницькому районному центрі зайнятості відбувся черговий семінар «Енергоефективність удома. Прості поради економії» в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». Захід провела місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аліна Брезіцька.

Напередодні нового етапу подорожчання електроенергії, що чекає на населення з 1 березня, лектор порівняла витрати на побутові прилади з високим та низьким класом енергоефективності. Так, при купівлі світлодіодної лампи з терміном експлуатації 50 000 год (що приблизно дорівнює часу використання 50 ламп розжарювання) можна зекономити більше 1000 грн.

18 02 16 03

Аліна Брезіцька також наголосила на важливості спільних дій для створення комфортних умов проживання у багатоквартирному будинку. Створивши ОСББ чи ЖБК, можна не лише самим обирати надавача послуг, а й модернізувати будинок завдяки державній і муніципальній програмам з енергоефективності.

Наприкінці заходу кожен учасник отримав роздаткові матеріали та буклети від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», присвячені особливостям Державної програми з енергоефективності. Окрім того, приємним бонусом стало вручення запрошень на 4-ох осіб на еко-фестиваль GREEN FUN FEST, присвячений відповідальному поводженню із вторинною сировиною.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аліна Брезіцька
тел.: +38 063 685 95 28

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.