У рамках проекту USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні” цієї середи Аліна Брезіцька, місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА, прочитала у дитячій бібліотеці ім. О. Копиленка лекцію-казку про основи енергоефективної поведінки.

Маленькі кияни відкрили для себе дорослі грані відповідальності. Основи рециклінгу, правила утилізації відходів та енергозбереження лектор виклала у формі казки, показавши, що просте вимикання світла, коли в ньому нема потреби, та ощадливе використання води можуть врятувати красу цілого міста від спаплюження. Великий інтерес у дітей викликав мультфільм “Добре світло”, у якому в доступній формі розказано про зв'язок неефективних способів освітлення та глобального потепління.

18 12 15 01

Звичайні лампи розжарювання, які витрачають у 7 разів більше електоренергії, ніж світлодіодні, набагато краще використати як прикраси. Тож на завершення заходу Аліна Брезіцька допомогла малечі виготовити чудову іграшку на ялинку   сніговика з лампочки, адже так вона точно не зашкодить довкіллю.

Такі освітні заходи для підростаючого покоління можуть пришвидшити розуміння суспільством важливості сортування сміття, допоможуть усвідомити, що в подальшому його можна правильно переробляти. Це основа європейських підходів до екологічної політики та політики альтернативного палива, адже з переробки сміття можна отримати значну кількість тепло- та електроенергії,  і зауважила Аліна.  Чудово, що бібліотека перейнялася питанням позашкільної освіти для своїх маленьких читачів. Було б добре, якби більше бібліотек долучилися до нашого проекту”.

Громадянська мережа ОПОРА в наступному році рощпочне цикл лекцій для дітей з енергоефективної освіти. Слідкуйте за новинами на сайті.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аліна Брезіцька
тел.: +38 063 685 95 28