9-10 грудня у Львові представники Громадянської мережі ОПОРА поширювали листівки «Програма підтримки населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів», підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

«Для зменшення витрат на комунальні послуги важливо впроваджувати енергоефективні заходи. Для цього й створена програма державної підтримки для населення – для власників індивідуальних будинків, ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків) та ЖКБ (житлово-комунальних кооперативів). Зокрема, програма передбачає відшкодування частини кредиту на придбання «негазових» котлів, енергоефективного обладнання та матеріалів, а також на впровадження загально будинкових заходів для ОСББ та ЖБК», – наголосила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Ірина Кантарія.

11 12 15

У брошурі роз’яснюється, що таке енергоефективність та як зробити будинок енергоефективним. Розповідається й про те, що потрібно знати при утепленні фасаду, покрівлі, дахового перекриття та підлоги.

Листівка також містить інформацію про банки, які надають кредити за державною програмою, та їх умови надання фінансової допомоги. Зокрема, такими банками є Ощадбанк, Укргазбанк та Укрексімбанк. Вони надають кредити як для населення, так і для ОСББ та ЖБК.

«Кожному варто знати, як і чим можна зменшити витрати на комунальні послуги. Львів’яни не виняток. Такі акції важливі тим, що пересічні люди дізнаються важливі для них речі. Якщо хоча б декілька мешканців прочитали листівку і дізнались, що звичайна енергозберігаюча лампочка допомагає заощаджувати електроенергію на 20 %, – це вже для нас маленька перемога», – додала Ірина Кантарія.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Ірина Кантарія
тел.: +38 067 351 05 85