Цієї суботи, 5 грудня, в Українському Домі на Святі прикрашання ялинки діти та їхні батьки разом подивилися мультфільм, виготовили чудові прикраси на ялинку та завдяки координатору житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аліні Брезіцькій дізналися, що спільного між лампочкою розжарювання та сніговиком.

До зимових свят Аліна Брезіцька провела для маленьких киян майстер-клас із виготовлення ялинкових прикрас-сніговичків зі звичайних лампочок розжарювання. Перед початком діти переглянули мультфільм «Добре світло», завдяки якому зрозуміли, що лампа розжарювання і парниковий ефект – тісно пов’язані, тож аби приходила сніжна зима, треба користуватися енергоефективними лампами.

07 12 15 01

Виготовити сніговика виявилося дуже просто. На заздалегідь вкриту білою фарбою лампочку дітвора з допомогою батьків одягала шапку – обрізаний з рукавички пальчик, а потім обв’язувала головний убір сніговика елегантною сріблястою стрічкою. Останній штрих – малеча малює обличчя, ручки і ґудзики сніговикам та поспішає прикрасити ялинку.

07 12 15 08

На ялинках в Українському Домі тепер весело поблискують крутобокі сніговички, які зовсім нещодавно були лампочками. Такому застосуванню ламп радіють не лише діти. Пані Олена, мама однієї з учасниць майстер-класу, поділилася враженнями: «Дуже цікавий і оригінальний спосіб перетворити звичайний побутовий предмет на прикрасу. Нам було корисно також подивитися і мульфільм. Так гарно і доступно все показано!»

Загалом майстер-клас від Громадянської мережі ОПОРА відвідало близько 40 юних киян з батьками, які пішли додому з новими знаннями про довкілля, викладеними у листівках та буклетах від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», присвячених особливостям Державної програми з енергоефективності, та з красивими сніговиками.

07 12 15 02

Аліна Брезіцька зауважила: «Сьогодні ми використали лампи розжарювання значно ефективніше, ніж за їх прямим призначенням. Адже вони є справжніми пожирачами енергії. Заміна ламп розжарювання на енергоефективні люмінісцентні чи світлодіодні скоротить споживання електроенергії на 40-90 %. Та й дітям такий майстер-клас на втіху.»

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аліна Брезіцька
тел.: +38 063 685 95 28