В день голосування на дільниці №321130 міліція затримала незареєстрованих у списках виборців осіб, яких член комісії допустила до голосування.

Сьогодні, з початком робочого дня міліція має вилучити виборчу документацію з дільниці №321130 з ТВК. Однак члени Білоцерківської міської виборчої комісії виступили з ініціативою перерахувати бюлетені вже зараз. Наразі комісія ще не прийняла відповідне рішення.

Нагадаємо, робота комісії була фактично заблокована на годину одразу після закриття дільниці самими ж членами комісії. Конфлікт виник через те, що голова комісії вирішив встановити камери задля відкритості і публічності засідання ТВК, звідки всю ніч планувалося вести пряме інтернет-включення.

Додамо, що за фактом допуску до голосування осіб, які не були зазначені у списках виборців, міліція вже відкрила кримінальне впровадження за статтею 158 Кримінального Кодексу України.

За коментарями звертайтеся:
Аліна Брезіцька,
координатор виборчих програм
Громадянської Мережі ОПОРА у Київській області
063 685 95 28
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.