Вінницька міська територіальна виборча комісія винесла попередження кандидатці на посаду міського голови від ВО «Батьківщина» Людмилі Щербаківській.

Попередження винесено у зв’язку з тим, що Людмила Щербаківська порушила строки агітації, визначені чинним законодавством.

«Винести попередження кандидату на посаду Вінницького міського голови Щербаківській Людмилі Михайлівні. Зобов’язати кандидата на посаду Вінницького міського голови Щербаківську Людмилу Михайлівну припинити проведення передвиборної агітації поза межами строків, визначених чинним Законом «Про місцеві вибори»», - йдеться у постанові.  

vinnitsa postanova TVK

Також за словами голови Вінницької міської виборчої комісії Дмитра Шевчука, кандидатка на посаду міського голови Людмила Щербаківська не надала ТВК друковану агітаційну продукцію.

«Сьогодні до нас надійшло дві скарги – від офіційного спостерігача і від кандидата на посаду міського голови Моргунова Сергія Анатолійовича. У скаргах було зазначено правопорушення, а саме ведення передвиборної агітації поза строками, які встановлені Законом України «Про місцеві вибори». При дослідженні скарги і доданих до неї документів міською виборчою комісією було встановлено порушення частини 3 статті 56 – це ненадання примірників друкованої агітаційної продукції, які мають надаватися не пізніше, ніж через два дні після того, як вони виготовлені», - розповів Дмитро Шевчук спостерігачу ОПОРИ.

Як раніше повідомляла ОПОРА, у центрі міста Вінниця, біля міської ради,  у переддень проведення виборів міського голови були виявлені намети з написами «Свобода»,  «Анатолій Гриценко. Громадянська позиція», ВО «Батьківщина», «Партія пенсіонерів», «Народний контроль».

Моніторинг парламенту | Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.