На  виборчій дільниці № 800249 спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував випадок видачі двох бюлетенів для голосування одному громадянину.

У Києві за адресою Миколи Закревського 37Б на дільниці № 800249 видали два бюлетені одному виборцю. Члени ДВК пояснили, що ситуація трапилась випадково, вони визнають вчинене правопорушення, але водночас відмовляються самостійно складати акт.   

ОПОРА зауважує, що правопорушення суперечить ч.2 ст.4 ЗУ «Про місцеві вибори»: «кожен виборець на відповідних місцевих виборах має один голос. Виборець на відповідних місцевих виборах може використати свій голос тільки на одній виборчій дільниці, на якій він включений до списку виборців».

За коментарями звертайтеся:
Андрій Савчук,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у місті Києві
066 29 28 784
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android