У Сумах дільниці відкрилися вчасно і забезпечені всім необхідним. Зокрема, кабінками для голосування, відсутність яких 25 жовтня спричинила незручності для громадян, котрі змушені були голосувати на колінах. Сьогодні єдина проблема: більшість ДВК недоукомплектовані членами комісії.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зазначають, що голосування в Сумах 15 листопада розпочалося вчасно та без порушень: відкрилася і працює в штатному режимі 131 дільниця.

Незважаючи на це, спостерігачі фіксують, що в ряді ДВК працює менше членів комісії, ніж мало б бути. Наприклад, на великій дільниці № 590891 мало б бути мінімум 15 членів комісії, але їх працює лише 13. Хоча в ТВК кажуть, що зважаючи на досить низьку явку, недобір членів ДВК не вплине на хід голосування та встановлення результатів.

Нагадаємо, ОПОРА повідомляла про неповну комплектацію дільничних виборчих комісій.

На відміну від 25 жовтня, коли більше десятка ДВК не розпочали роботу вчасно через відсутність кабінок для голосування, 15 листопада кабінки є. Як повідомила ОПОРІ голова Сумської міської виборчої комісії Світлана Ревякіна, члени ТВК проінспектували всі дільниці на предмет їх комплектації та забезпечення всім необхідним, і відповідально заявляють, що ДВК до виборів готові на всі 100% та прикрі випадки з неналежною організацією процесу голосування не повторяться.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції України в місті Суми Олександр Дідусьов повідомив ОПОРІ, що правоохоронці працюють у посиленому режимі. Станом на 10 ранку 15 листопада до поліції не надходили повідомлення про порушення виборчого процесу.

В день голосування 15 листопада в Сумах працюють короткотермінові спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА на дільницях та дві мобільні групи.

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190,[email protected]
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.