12 жовтня у М. Херсоні у маршрутці №5 були зафіксовані агітаційні листівки кандидата на посаду Херсонського міського голови Володимира Миколаєнка (самовисування), який наразі є діючим мером.

Як видно на світлині, на вікні в автобусі розміщені дві листівки: одна з нагадуванням, що другий тур виборів мера відбудеться 15 листопада, а друга теж повідомляє про вибори, але містить ще й ім’я, прізвище та фото міського голови м. Херсона Володимира Миколаєнка, який притендує знову зайняти цю посаду.

12 11 agatacia u transporti

Нагадаємо, що така форма агітації заборонена Законом України «Про місцеві вибори» (п.5,ч.9 ст.60): «Забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів».

 

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.