Увечері, 7 листопада, близько 20:00 в районі електростанції біля білбордів з боку Троїцької церкви зібралося близько трьох десятків людей, десяток автомобілів, правоохоронці. Причиною стало те, що невідомі намагалися повісити антирекламу проти кандидата на посаду міського голови Віталія Калашника («Блок Петра Порошенка «Солідарність») на одному з білбордів.

На білборді зображений кандидат та напис «Віталька СТОП». Роботи з поклейки були перервані, прибула міліція.

Спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА повідомили, що на місце подій приїхали народний депутат Юрій Шаповалов з помічником та перший номер списку партії «Батьківщина» Олександр Головач. Міліція зібрала показання з учасників процесу поклейки антиреклами, а також з тих, хто їх зупинив.

Також у мережі з'явилося відео, яке знімав один з помічників нардепа Шаповалова Руслан Проценко. Він стверджує, що у нього намагалися забрати телефон люди, які наклеювали білборд, – вдарили і тримали за руки. Руслан написав заяву про насилля стосовно нього.

Poltavschina Kremenchuk Chornyi PR Sutychka 3

Poltavschina Kremenchuk Chornyi PR Sutychka 4

Poltavschina Kremenchuk Chornyi PR Sutychka 1

Poltavschina Kremenchuk Chornyi PR Sutychka 2

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
 
Ірина Грицун
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
+380979382544
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.