17 березня у київській школі № 129 відбулася чергова зустріч активістів Громадянської мережі ОПОРА зі школярами. Учні у формі цікавої бесіди навчались заощаджувати ресурси.

«Радує те, що більшість учнів знає про економію та намагаються допомагати батькам. Зі мною ділилися порадами щодо заощадження води та електроенергії. Майже усі розповіли, що вдома мають лише енергоефективні лампочки, вимикають електропристрої з розеток та закривають крани», – прокоментувала захід представниця ОПОРИ.

17 03 17 03

Проте, перейшовши до теми збереження тепла у помешканнях, з’ясувалось, що дітям відомі тільки радикальні методи. Учасники пропонували вимкнути опалення та вдягнути пуховик. Тому організатори разом з дітками розробили невеличку пам’ятку, як зберегти тепло в квартирі та досягнути комфортного проживання.

Представники ОПОРИ наголосили на важливості закритих дверей в під’їзді. Погодились, що потрібно накопичувати сонячну енергію протягом дня та закривати вікна щільними шторами вночі, аби не було протягів. Учні також дізнались, що, якщо поставити рефлектори за радіаторами, то в квартирі ставне тепліше.

Наприкінці заходу школярі озвучили засвоєні правила та пообіцяли розповісти батькам про способи енергозбереження.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Громадянської мережі ОПОРА
Олеся Дзьоба
тел.: +38 098 390 32 88

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.