16 березня Громадянська мережа ОПОРА спільно з Державною науковою архітектурно-будівельною бібліотекою імені В. Г. Заболотного організувала інформаційну зустріч зі столичними студентами мистецького ВУЗу. Під час заходу говорили про енергоефективність як комплекс найважливіших інвестицій у майбутнє громадянина країни.

Активістка ОПОРИ Олеся Дзьоба наголосила, що студентство – це рушійна сила для держави, тому так само має розумітися в тарифах, як і їхні батьки. Ціна платіжок та кількість спожитих ресурсів залежить від усіх мешканців квартири, а тим паче від тих, хто проживає у гуртожитках. Сьогодні система надання комунальних послуг мешканцям гуртожитків взагалі не передбачає індивідуальний облік спожитих ресурсів. Отже, молодь привчають до безконтрольного ставлення до світла, води та тепла.

17 03 17 01

«Лише спільними зусиллями можна зекономити, – зауважила представниця ОПОРИ. – Тому, виходячи з кімнати, не забувайте вимикати світло та всі пристрої з розеток. Вимикайте конфорки за кілька хвилин до закінчення приготування страв на електричних плитах – достатньо накрити кришкою каструлю, аби пришвидшити процес. Кип’ятіть у чайнику лише необхідну кількість води та регулярно очищайте його від накипу. Закривайте крани та чистіть зуби зі склянкою води. Пам’ятайте, що за одну хвилину з крана витікає 10 л води. Бережіть тепло у квартирах та накопичуйте його протягом світлового дня».

Наприкінці заходу поговорили про шкідливі відходи (люмінесцентні лампи, батарейки) та як правильно їх утилізувати.

Крім того, працівники Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В. Г. Заболотного підготували фахову виставку літератури щодо енергоефективності та енергозбереження.   

За додатковою інформацією звертайтесь:
Громадянська мережа ОПОРА
Олеся Дзьоба
тел.: +38 098 390 32 88

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.