24 жовтня 2017 року за поданнями 12 політичних сил районною територіальною виборчою комісією сформована нова ТВК, після того як за рішенням суду повноваження попередньої ТВК було припинено через систематичне порушення виборчого законодавства (https://www.oporaua.org/325-rehiony/chernigivska/44796-chernihivshchyna-povnovazhennia-ichnianskoi-miskoi-tvk-dostrokovo-prypyneni-rishenniam-sudu).

25 жовтня 2017 року новостворена комісія прийняла Постанову №26, якою утворила територіальні виборчі округи з перших виборів депутатів Ічнянської міської ради та Постанову №27, якою затвердила текст виборчого бюлетеня в багатомандатному виборчому окрузі для депутатів до Ічнянської ТВК.

Постановою Чернігівського окружного адміністративного суду від 27 жовтня 2017 року вищезазначені постанови скасовано. Комісія подала апеляційну скаргу і 29 жовтня Київський апеляційний адміністративний суд повністю задовольнив скаргу та відмовив у задоволені позовних вимог районної політичної організації «Наш Край». Таким чином на день проведення виборів в Ічнянській міській ТВК є рішення про формування округів, що набуло законної сили.

 

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково

 Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.