В Кривому Розі спостерігачі виявили борд Ольги Богомолець без вихідних даних. З цього приводу вони написали заяву в поліцію.

19 січня спостерігачі ОПОРИ виявили білборд із зображенням Ольги Богомолець та написом «справедлива». На борді кандидатки не містяться дані про замовника, тираж, відповідального за друк.

news Dnipro 19.01.19 Bohomolec

Борд розташовано навпроти будинку № 9 по вул. Купріна в районі зупинки громадського транспорту «Авіаколедж».

Спостерігачі написали заяву про порушення виборчого законодавства до Центрального районного відділу поліції Кривого Рогу.

Координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Дніпропетровській області з цього приводу зазначив: «Під час виборчого процесу кожен кандидат є пацієнтом спостерігачів ОПОРИ, які у випадку виявлення порушення відразу виписують рецепт на дотримання законодавчих норм».

Відповідно до статті 57 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією. Стаття 41 цього ж Закону регулює процес відкриття зареєстрованим кандидатом свого виборчого фонду для оплати виготовлення та розміщення агітаційних матеріалів.

Нагадаємо, згідно із законодавством, наступного дня після реєстрації особи кандидат/кою на посаду У частині 2 статті 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення повідомляється: «Розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація зазначена неправильно чи неповно, а так само організація такого розповсюдження - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Нагадаємо, Центральна виборча комісія зареєструвала Ольгу Богомолець кандидаткою на пост Президента України 18 січня.