Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА 16 січня 2019 року зафіксували в селищі Кегичівка Харківської області зіпсовану зовнішню рекламу чинного Президента і потенційного учасника президентських перегонів Петра Порошенка.

На узбіччі вулиці Автошляховій спостерігачі ОПОРИ виявили білборд з написом «Армія! Мова! Віра! Ми йдемо своїм шляхом! Петро Порошенко», який був пошкоджений невідомою речовиною сірого кольору.

16.01.2019 Kharkiv Poroshenko

«На сьогоднішній день Петро Порошенко не зареєстрований кандидатом на пост Президента і не є суб'єктом виборчого процесу. Відтак дії осіб, які пошкодили білборд, не можна кваліфікувати за ч. 2 ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання діяльності суб'єкта виборчого процесу, поєднані із пошкодженням майна). В даному випадку власник пошкоджених рекламних конструкцій може звернутися до поліції із повідомленням (заявою) та просити встановити винних осіб та притягнути їх до відповідальності, а також в подальшому  в судовому порядку стягнути з винних осіб завдані майну збитки», — коментує  координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області.

У прес-службі Національної поліції в Харківській області ОПОРІ повідомили, що з початку виборчого процесу до них не зверталися представники політичних сил з заявами про пошкодження агітаційних матеріалів.
 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)