Колишня голова Слобідсько-Кульчієвецької ТВК від «БПП «Солідарність», а нині член комісії від Аграрної партії України звинувачує чинного голову села і водночас кандидата на посаду голови Слобідки-Кульчієвецької у тиску та погрозах. Із відповідною заявою жінка звернулася до поліції.

Вчора, 28 жовтня, місцевий осередок «БПП «Солідарність» здійснив заміну голови Слобідсько-Кульчієвецької ТВК: замість Ірини Кармаш посаду голови комісії посіла Валентина Чечетова. Тоді ж колишня голова ТВК зазначила спостерігачеві Громадянської мережі ОПОРА, що це зроблено з метою зірвати вибори. Зазначимо, що на цей момент Ірина Кармаш знову є членом Слобідсько-Кульчієвецької сільської виборчої комісії вже за заміною від Аграрної партії України, яка сьогодні ввела її до складу ТВК.

За словами Ірини Кармаш, 27 жовтня, в п’ятницю, коли ТВК отримувала в друкарні бюлетені, їй надійшла вказівка від заступника голови РВК не передавати на ДВК бюлетені в п’ятницю, а зробити це в суботу.  Ірина Кармаш на це не погодилась, і бюлетені було передано дільничним виборчим комісіям в п’ятницю.

Сьогодні у мережі з’явилося відео, на якому Ірина Кармаш звинувачує сільського голову Слобідки-Кульчієвецької і водночас кандидата на посаду сільського голови від «БПП «Солідарність» Руслана Нестерова у тиску та погрозах. Як каже Ірина Кармаш, Руслан Нестеров обзивав її нецензурними словами, побив мобільний телефон та забрав виборчу документацію.

Із відповідною заявою жінка звернулася до правоохоронних органів.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.