Листівки з ознаками «чорного піару» щодо кандидатки на посаду міського голови зафіксували в одному з мікрорайонів Красилова, що на Хмельниччині. Про цей факт представники штабу кандидатки повідомили в правоохоронні органи, які задокументували правопорушення і почали вилучати листівки.

У день виборів, 29 жовтня, близько 10 ранку в місті Красилові в поштових скриньках будинків, розташованих у мікрорайоні вулиці Ярослава Мудрого, були виявлені листівки з ознаками «чорного піару» щодо кандидатки на міського голову Нілу Островську («БПП «Солідарність»).

foto Khmelnytchyna 29.10.2017

Як повідомила голова Красилівської районної організації «БПП «Солідарність» Марина Слободянюк, про цей факт представники штабу кандидатки повідомили в правоохоронні органи, які задокументували правопорушення і наразі вилучають листівки.

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА зауважує, що частиною 5 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розповсюдження завідомо неправдивих відомостей про кандидатів. Кандидатам, які постраждали від так званого «чорного піару», слід звернутися в поліцію про вчинення адміністративного правопорушення.

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.