Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк та Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич 11 грудня перебували у Тернополі та спільно взяли участь у відкритій лекції для студентів Тернопільського національного економічного університету у якості спікерів. Про це інформують спостерігачі ОПОРИ.

Спілкування відбувалось у форматі відкритої лекції. Міністр говорила про важливість професійності майбутніх економістів та фінансистів і радила студентам активно долучатися до міжнародних програм обміну, але після завершення навчання там повертатись в Україну. Про цю подію повідомляються на офіційному сайті ТНЕУ. На інтернет-ресурсі політичної партії «Народний фронт» також розміщено інформаційний матеріал про цей захід, з якого зрозуміло, що лідер партії розповідав студентам про свою діяльність на посаді прем'єр-міністра у 2014 році та ділився досвідом.

12.12 Ternopil Jacenuk Hrynevych

Окрім того, протягом дня Арсеній Яценюк провів засідання з однопартійцями Тернопільської області. Зауважимо, що лідер партії «Народний фронт» за останні три дні відвідав Луцьк, Львів і Тернопіль.
Цього ж дня Лілія Гриневич разом із головою Тернопільської обласної держадміністрацій Степаном Барною проінспектували Новосільську опорну школу Підволочиського району, оглянувши оновлену матеріально-технічну базу закладу. Інформація про поїздку розміщена на офіційній сторінці Тернопільської ОДА в соціальній мережі Facebook.

Також Лілія Гриневич у рамках свого робочого візиту провела брифінг для журналістів у холі ТНПУ. Вона презентувала порадник для вчителів Нової української школи та коротко розповідала про реформи в освіті. Окрім цього, Міністр освіти та науки України у актовій залі Тернопільського національного педагогічного університету поспілкувалась з представниками освітньої галузі Тернопільщини.

Варто зауважити, що партія «Народний фронт» з листопада місяця веде активну інформаційну кампанію на Тернопільщині. Спостерігачі ОПОРИ фіксують брендовані намети на вулицях міста та розповсюдження партійної газети. Значна частина зовнішньої політичної реклами у області, за візуальною оцінкою представників ОПОРИ, зайнята білбордами цієї ж політичної сили.
12.12 Ternopil Jacenuk namet12.12 Ternopil Jacenuk bord
«Враховуючи факти пожвавлення інформаційної кампанії політичної партії «Народний фронт», візит Арсенія Яценюка може мати ознаки дочасної передвиборчої агітації в контексті майбутніх президентських чи парламентських виборів 2019 року. Участь Лілії Гриневич, яка є Міністром освіти та науки України і водночас членом політичної ради «Народного фронту» (за інформацією із сайту партії), у спільному заході із Яценюком може бути розцінено, як своєрідна підтримка потенційного кандидата у президенти», - зазначає координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Тернопільській області.

Нагадаємо також, що згідно зі статтею 31 Закон “Про освіту”, керівництву закладів освіти, педагогічним, науково-педагогічним і науковим працівникам, органам державної влади та органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам забороняється залучати здобувачів освіти до участі в заходах, організованих релігійними організаціями (крім закладів освіти, визначених частиною другою цієї статті) чи політичними партіями (об’єднаннями), крім заходів, передбачених освітньою програмою.