На виборах сільського голови Широківської об’єднаної територіальної громади Снігурівського району Миколаївської області зареєстровані кандидати з однаковими прізвищами.

Так, Широківська сільська виборча комісія зареєструвала 5 кандидатів на голову відповідної громади:

Сергій Пересунько – чинний голова Червонодолинської сільської ради, зареєстрований в селі Червона Долина;

Денис Пересунько – працює в черговій пожежно-рятувальній частині, зареєстрований в селищі Березнегувате;

Оксана Стецюк – підприємець, зареєстрована в селі Червона Долина;

Наталія Луцик – директорка школи-інтернату в селі Новопетрівка, зареєстрована в селі Новопетрівка;

Наталія Луцик – безробітна, зареєстрована в селі Новопетрівка.

Слід додати, що села Червона Долина та Новопетрівка входять до складу Широківської ОТГ.

Таким чином, після реєстрації кандидатів є два кандидати з прізвищєм Пересунько та дві кандидатки з однаковим прізвищем та ім'ям – Луцик Наталія Володимирівна та Луцик Наталія Степанівна.

Shyrokivska OTG

Як повідомили спостерігачу ОПОРИ в Широківській територіальній комісії, усі документи зазначених кандидатур відповідали вимогам ЗУ «Про місцеві вибори», підстав для відмови у реєстрації не було.

Виходячи з того, що всі кандидати зареєстровані в межах об’єднаної громади, окрім Дениса Пересунька, спостерігач ОПОРИ звернувся за коментарем до голови Червонодолинської сільської ради Сергія Пересунька.

«Я думаю, що люди розберуться, хто є хто, хоча час покаже, як воно буде. Але я би з радістю познайомився з своїм однофамільцем» – повідомив Сергій Пересунько.

Представник ОПОРИ зазначив:

«Якщо згадати вибори Миколаївського міського голови 2014 року, то там, вірогідно, застосовувалась технологія «двійників». Так, у 2014 році на виборах Миколаївського міського голови були зареєстровані кандидати Ігор Ісаєв (менеджер ТОВ «Інтел Трак Сервіс») та Сергій Ісаков (генеральний директор ПАТ «Суднобудівний завод «Лиман»). І хоча голоси віддані за Ігора Ісаєва не були критичними для Сергія Ісакова, який посів друге місце після Юрія Гранатурова, але все ж таки за Ісаєва проголосувало 4 459 виборців, що склало 2% від загальної кількості виборців, які взяли участь у голосуванні».      

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер