Сотниківська сільська рада Яготинського району Київської області визначила місцем для розміщення передвиборної агітації фойє сільського будинку культури, що заборонено Законом «Про вибори Президента». Про це йдеться у відповіді на запит, яку спостерігачі ОПОРИ отримали 16 січня.

«Місце для розміщення стендів, дошок оголошень, передвиборної агітації відведене в приміщенні сільського будинку культури (фойє)», - йдеться у документі.

18 01 19 zapyt miscya agitacii Kyivska

Відповідно до ч. 21 ст. 64  ЗУ "Про вибори Президента України", яка забороняє розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності, оскільки сільський будинок культури є приміщенням державної форми власності

У зв'язку з цим координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Київській області звернувся до голови Сотниківської сільської ради з офіційним зверненням -  ініціювати перед відповідним  виконавчим комітетом питання щодо внесення змін до відповідного рішення, з метою усунення порушення ч. 21 ст. 64 ЗУ  «Про вибори Президента України» та внести зміни до переліку місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації.

20190119 085441

Нагадаємо, відповідно до ч. 4 ст. 59 ЗУ «Про вибори Президента України», місцеві органи виконавчої влади, органи влади Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування не пізніш як за 90 днів до дня виборів відводять місця та обладнують стенди, дошки оголошень у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації. А згідно з Календарним планом основних організаційних заходів з підготовки проведення виборів Президента України 31 березня 2019 року, кінцевий термін для визначення місць проведення агітації - 30 грудня 2018 року.

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)