9 грудня в Кременчуці невідомі закидали приймальню народного депутата та потенційного кандидата в Президенти Юрія Бойка червоною фарбою. Про це повідомили на сторінці в соцмережі активісти кременчуцької організації С14.

«Громадській приймальні очільника екс-регіоналів Юри Бойка в Кременчуці, додали «крові». Невідомі патріоти нагадали любителю Росії, як до нього та його діяльності ставляться мешканці міста», - повідомили активісти С14.

Нагадаємо, в Кременчуці Бойко відкрив приймальню 30 жовтня.

10 12 pryjmalnu boyka v kremenchuci oblyly farboju

Як повідомили ОПОРІ в приймальні Бойка, даний факт дійсно мав місце. «Відносно цього звернулись до поліції, проте ще нікого не затримували. В нас навіть відеозаписи є де вони ріжуть банери наших депутатів, проте поки ще ніхто не поніс відповідальність», - повідомили представники нардепа.

Спостерігачі ОПОРИ також фіксували подібні випадки й наприкінці листопада. 25 листопада в Кременчуці облили фарбою білборди Олександра Вілкула та Євгенія Мураєва.

10 12 zipsovanyj bord vilkula v kremenchuci

Фото: С14

Подібні повідомлення від цієї ж організації С14 були зафіксовані спостерігачами ОПОРИ і в Житомирі. Крім цього, псування політичної агітації були зафіксовані в Черкасах, , Сумах, Києві, Тернополі та Чернігові.

«Наразі такі дії можна кваліфікувати лише як хуліганські дії, так як передвиборча кампанія ще не розпочалась. Проте якщо подібні дії будуть зафіксовані в період виборчої кампанії, це можна сприймати як перешкоджання діяльності кандидата», - розповів координатор ОПОРИ в Полтавській області.

Нагадуємо, відповідно до частини 1 статті 44 та частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. Офіційно виборча кампанія стартує з 31 грудня.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)