Як повідомляють активісти Громадянської мережі ОПОРА, протягом останнього тижня у всіх містах та районних центрах, що входять до територіального виборчого округу №184 розміщено біл-борди та рекламні розтяжки, на яких кандидат в народні депутати України від Партії регіонів Микола Дмитрук зображений поряд з міськими та селищними головами відповідних населених пунктів. Білл-борд містить надпис «Ми віримо. Ми можемо! Ми – переможемо!» ім’я та прізвище кандидата і партійну символіку Партії Регіонів. Спочатку такі білл-борди з’явилися в Новій Каховці та Бериславі. Зараз їх появу фіксують у районних центрах округу.

Херсонщина

Проведення агітації посадовими особами місцевого самоврядування є грубим порушенням ст.. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України». В прес-службі Херсонського обласного виборчого штабу Партії Регіонів поки уникають від коментарів по даному факту порушення.

За коментарями звертайтесь:
Родіон Банар,
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
у Херсонській області
063 628 67 91
Марина Маринова,
прес-секретар
066 436 05 78
 
Довідка
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами.