15 травня разом з початком цьогорічної сесії зовнішнього незалежного оцінювання стартує і громадське спостереження за його проведенням, яке вже традиційно проводить Громадянська мережа ОПОРА.

Так, вже п’ятий  рік поспіль спостерігачі «ОПОРИ» надаватимуть об’єктивну оцінку процесу перевірки знань, відслідковуючи дотримання нормативних процедур, які регулюють проведення незалежного оцінювання знань як учасниками ЗНО, так і персоналом пунктів тестування. Разом з тим, проводячи громадське спостереження по всій Україні, ми сприяємо забезпеченню рівних умов для всіх учасників оцінювання – від столиці до районних міст у 16 областях України.

Для цього організація оголосила набір громадських спостерігачів, які будуть присутні у пунктах тестування (в коридорах та аудиторіях, де абітурієнти писатимуть тести), спілкуватимуться з відповідальними за пункт тестування та інструкторами, слідкуватимуть за дотриманням правил та процедур ЗНО учасниками та персоналом.

Бажаючих стати громадськими спостерігачами просимо звертатися до регіональних координаторів у областях:
Запрошуємо до участі у громадському спостереженні представників батьківських комітетів, ЗМІ, громадських організацій та всіх свідомих громадян, яким виповнилося 18 років.ОПОРА забезпечує спостерігачів необхідною інформацією про проведення зовнішнього незалежного оцінювання, а також вичерпним інструктажем щодо прав та обов’язків спостерігачів. Зареєстровані спостерігачі отримають іменні посвідчення, видані регіональними центрами оцінювання якості освіти.

Детальніше:

Громадське спостереження за ЗНО відбувається за сприяння Альянсу Програми сприяння незалежному тестуванню в Україні (USETI Legacy Alliance).