У громадському транспорті Дніпропетровська продовжують транслювати рекламний ролик кандидата на посаду міського голови Дніпропетровська Олександра Вілкула.

30 вересня на міському маршруті №19 (119А) спостерігач ОПОРИ зафіксував рекламний ролик, в якому Олександр Вілкул розповідає про можливість підвищення зарплат і пенсій. Ролик знято в студії новин "Деталі", 34 каналу. Під час трансляції на екрані розміщено логотип 34 каналу.

Згідно з част.1 ст.54 Закону України "Про місцеві вибори": Передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за кандидатів. А політична реклама - це одна з форм передвиборної агітації, розміщена за допомогою рекламних засобів, яка спонукає виборців голосувати за або не голосувати за певного суб’єкта виборчого процесу (частина 5 статті 57 Закону)Пункт 6 частини 9 статті 60 Закону забороняє розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів.

Контроль за дотриманням порядку проведення передвиборної агітації, встановленого Законом, здійснює міська територіальна виборча комісія (пункт 15 частини 5 статті 25 Закону).

Олександр Юрійович Вілкул, висунутий кандидатом на посаду міського голови Дніпропетровська партією "Опозиційний блок", був зареєстрований Дніпропетровською міською виборчою комісією 26 вересня 2015 року.

ОПОРА раніше повідомляла про порушення умов ведення передвиборної агітації іншими кандидатами на посаду міського голови та політичними  партіями.

За коментарями звертайтеся: прес-служба Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській обл.
+380994263118
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.